به نوشیدنی درست شده از ترکیب عسل و آب گرم، عسلاب می گویند. این نوشیدنی خواص درمانی و تقویتی فوق العاده ای دارد که در ادامه به آن می پردازیم. معمولا این معجون نیرو بخش را صبح، قبل از غذا یا قبل از خواب مصرف می کنند، اما مصرف آن در تمام وعده ها موثر است.
خواص آب و عسل برای سلامتی
این معجون خانگی که قرن ها برای فعالیت های پزشکی از آن استفاده شده، امروزه شهرت آن در جهان رو به افزایش است. چون راهی کم هزینه برای افزایش سلامتی است. در واقع آب و عسل یکی از شربتهای رایج در ایران و دیگر کشورهاست که نوشیدن آن در طول روز (بخصوص در آغاز روز) میتواند مزایای سلامتی زیادی برای افراد داشته باشد.
تمامی فواید عسل را میتوان برای ترکیب آب و عسل نیز ذکر کرد اما در برخی از بیماریها ترکیب این دو ماده نتیجهی بهتری دارد که به چند مورد آز انها اشاره می کنیم:
آلرژی را کم می کند
عسل با تنظیم سیستم ایمنی از واکنش های آلرژیک بدن جلوگیری می کند. این امر می تواند التهاب را در سرتاسر بدن کاهش دهد، مخصوصا برای افرادی که سیستم ایمنی آن ها به قدری حساس است که حتی به کوچک ترین محرک ها واکنش نشان می دهند.
کاهش وزن
آب خوردن می تواند به احساس سیری شما کمک کند، احتمال اضافه خوری و خوردن تنقلات بین وعده های غذایی را کم می کند. عسل نیز می تواند تمایل شما به شیرینی را اقناع کرده و به شما در ترک تنقلات شکری و ناسالم و پر از کربوهیدرات کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی
عسل دارای ویژگی های ضد باکتری قوی است که در حضور هیدروژن پراکسید موثرتر هم می شوند. علاوه بر این، عسل دارای مقادیر بسیاری ویتامین C است که می تواند به تولید گلبول های سفید خون کمک کند و بدن را در برابر عوامل خارجی و پاتوژن های عفونی (میکروب های بیماری زا) محافظت کند.
کمک به گوارش
عسل در هر شکل موجود برای تاثیر ضد عفونی کننده آن روی بدن، خصوصا در معده شناخته شده است. اگر دچار تهوع، صرع، گرفتگی و درد داخلی شکم، نفخ، گازهای شکمی بیش از حد و یا هر گونه مشکلات دستگاه گوارش هستید، خوردن روزانه مقدار مشخصی آب عسل می تواند به سرعت این عوارض تحریک کننده و ناخوشایند را تسکین دهد.
بهبود اضطراب و افسردگی
لذت ناشی از عطر و طعم عسل و ترکیب آن با آب می تواند تولید سروتونین را افزایش دهد که یک پیام رسان عصبی آرام بخش و بهبود دهنده خلق و خو است.
عسل حاوی تریپتوفان است که می تواند به سروتونین تبدیل شود. از آنجایی که عسل یک ماده غذایی با کربوهیدرات بالا و پروتئین کم است، همچنین به تریپتوفان کمک می کند تا وارد مغز شود.
تقویت دستگاه تنفسی
یکی از شناخته شده ترین موارد استفاده از آب – عسل به عنوان درمانی برای مشکلات دستگاه تنفسی مانند گلو درد، درمان سرفه و یا گرفتگی سینوس ها است. این ترکیب آب گرم و عسل می تواند به پاک کردن سینوس ها، کاهش التهاب در دستگاه های تنفسی و سرکوب سرفه کمک کند.
هضم غذا را بهبود میبخشد
همانطور کهمی دانید عسل میتواند مشکلات معده و ګوارش را تا حد زیادی بهبود دهد. هنگامی که عسل در آب حل شود، با تسهیل عبور غذا به بهبود سوء هاضمه (اسیدی بودن یا رفلاکس معده) کمک میکند. همچنین این ترکیب به خنثی سازی گازهای تولید شده در بدن و نفخ معده نیز کمک میکند.
با سرفه و گلودرد مبارزه میکند
ترکیب آب و عسل با هیدارته نګه داشتن مجاری تنفسی باعث بهبود سرفه می شود و همچنین به خاطر خواص ضدباکتریایی و ضد التهابی عسل با عفونت ها و التهاب ها مقابله می کند و باعث بهبود ګلودرد می شود.
فواید آب و عسل برای سم زدایی از بدن
سبک زندگی مدرن و استفاده از انواع غذاهای با مواد نگهدارنده و همچنین استفاده از انواع آفتکشها و کودها برای پرورش مواد غذایی، باعث میشود روزانه مقادیری سم وارد بدن ما شود که این موارد توسط دو ارگان اساسی یعنی کبد و ریه پاکسازی میشود.
اما زمانی که میزان این مواد زیاد باشد و این ارگانها قادر به تصفیه آن نباشند، به مرور انباشته میشوند و میتواند به بدن انسان لطمه وارد کند.
مصرف منظم آب و عسل میتواند به دفع سموم از بدن کمک کند. همچنین افزودن لیموی تازه به این ترکیب میتواند خاصیت سم زدایی آن را افزایش دهد. زیرا لیمو با افزایش دفع ادرار، به پاکسازی بدن کمک میکند. همچنین لیمو حاوی اسید سیتریک است که باعث به حداکثر رسیدن فعالیت آنزیمها و در نتیجه تحریک کبد و سم زدایی از بدن میشود.
به همین دلیل است که از قدیم تا به امروز، زمانی که افراد مسموم میشوند به آن توصیه میکنند آبلیمو مصرف کنند.
افزایش انرژی و شادابی در طول روز
از دیگر فواید آب و عسل که باید به آن اشاره کنیم افزایش شادابی و انرژی در طول روز است. به طور کلی یکی از عوامل اصلی احساس بی حالی و خستگی و عدم کارایی در طول روز به علت کم آبی بدن است.
این در حالی است که مصرف یک لیوان آب و عسل در روز میتواند با هیدراته نگه داشتن بدن شما را از این احساس خستگی و کسلی رهایی بخشد. ضمن اینکه عسل غنی از کربوهیدارتهای سادهای مانند گلوکز و فروکتوز است که میتواند انرژی مورد نیاز برای فعالیتهای بدنی شما را در طول روز فراهم کند.
طرز تهیه عسلاب
برای درست کردن مخلوط آب و عسل، عسل را در آب ولرم و گرم حل کنید نه آب جوش و داغ چرا دمای زیاد باعث می شود که بخش زیادی از خواص عسل از بین برود. برای تهیه این ترکیب خوشمزه و مقوی دو تا سه قاشق عسل طبیعی رو داخل یک لیوان آب ولرم حل کنید در صورت تمایل هم می توانید مقدار ګلاب و آبلیمو و یا مواد دیګر هم به آن اضافه کنید و نوش جان کنید.